Restaurantgids.nl

Wist u dat Restaurantgids.nl u de keuze biedt uit 17.823 restaurants uit 1.595 plaatsen?

Online reserveren

Op onze website reserveer je snel en eenvoudig via onze koppeling met Couverts.nl!     restaurantgidsrestaurant-nieuwsfacebook-restaurantgids

Nieuws

Het laatste nieuws op culinair gebied! Heeft u tips voor onze redactie? Laat het ons weten.


Vicevoorzitter Gastvrijheidsgilde onthulde gevelschild bij Hubert Haenen wegens excellente gastvrijheid.

*Small&Beautiful Restaurants roepen het Valkenburgse hotel Leto uit tot het meest bijzondere en gastvrije hotel van Valkenburg.

 *Marlous Beurskens en Elsmarijn Beekman nieuwe sabreurs

Valkenburg:  Restaurant Hubert Haenen in Valkenburg ontving van het Gastvrijheidsgilde onlangs een award voor  excellent gastheerschap. Het bijbehorende gevelschild werd deze week door de Vicevoorzitter van het Gastvrijheidsgilde, Paul Udo, onthuld.

Slechts 55 restaurants in heel Nederland ontvingen een Gastvrijheids award, waarvan vijf in Limburg: Beluga en het Pakhoes Maastricht,  Da Vinci Maasbracht,  Ssilvester’s Sittard en Hubert Haenen Valkenburg.

Bediening is 60 procent van de beleving

“ Onderzoek heeft aangetoond dat 60% van de beleving van gasten wordt bepaald door de bediening en 40% door eten, drinken en andere zaken”, aldus Paul Udo:

 “Je kunt de TV niet aanzetten of er wordt op de een of andere zender in potten en pannen geroerd. Maar de kok kan in potten en pannen staan te roeren tot ie sterren ziet, welke sterren dan ook,  als zijn produkten niet op een professionele en vakkundige wijze geadviseerd en gepresenteerd worden, is de gast uiteindelijk niet tevreden.

Mystery Quests hebben anoniem  horecabedrijven bezocht die genomineerd waren. Gebruikmakend van een 70tal  aandachtspunten tellende checklist, zijn deze bedrijven beoordeeld, op de 3 pijlers waarop het  gastvrijheidconcept rust, zijnde: de kwaliteit van de ontvangst,  de kwaliteit van het verblijf en de kwaliteit van het afscheid. Op alle punten hebben Hubert en Marjolijn Haenen uitmuntend gescoord. Volgens de rapporteurs  zijn ze excellent in:

zeer persoonlijk gastheerschap, slowfood concept en je reserveringsnaam staat zelfs op de menukaart: In een paar  woorden: het welbehagen van de gast staat hier centraal

Al met al reden om jullie met heel veel plezier het gevelbord WELKOM te over handigen als blijk van waardering van al die gasten die jullie herberg met een warm gevoel weer hebben verlaten en als teken voor hen, die jullie herberg voor het eerst bezoeken, dat hier ultieme gastvrijheid geboden wordt”.

Paul Udo onthulde het welkom gevelschild bij Hubert Haenen.

 

Hotel Leto: bijzonder en gastvrij

Paul Udo overhandigde tijdens de ceremonie, namens Small&Beautiful Restaurants  ook een oorkonde aan het Valkenburgse hotel Leto.  Volgens Small&Beautiful Restaurants, waarvan de Valkenburgse restaurants Hubert Haenen en “De Rijke Jansen” lid zijn, is hotel Leto het meest bijzondere hotel van Valkenburg door zijn heel aparte inrichting, de geweldige ontvangst en het ontbijt dat in 2010 door het Blad Horeca Entree al werd uitgeroepen tot beste hotel-ontbijt van Nederland.

Boven: Paul Udo overhandigt Leo, de eigenaar van hotel Leto de oorkonde
“Bijzonder &  Gastvrij”  Midden: Hubert Haenen die hier Small & Beautiful restaurants vertegenwoordigt. S&B Restaurants kende de onderecheiding toe.
Hotel Leto werd in 2008 uitgeroepen tot beste 2 sterren restaurant van Nederland,Horeca Entree  vond in 2010 dat dit hotel het  beste ontbijt had en Small&Beautiful Restaurants vinden Leto het meest bijzondere en gastvrije hotel van Valkenburg.

 

Direct na de onthulling  onthoofden de wereldkampioenen sabreren, Daam Scharlo en Raimond Zuure met hun zwaarden op een spectaculaire manier vele flessen champagne.

Elsmarijn Beekman (Neerlandia) en Marloes Beurskens (o.m. VVV en PR bureau Magenta) nieuwe Sabreurs

Twee van de gasten, Elsmarijn Beekman (hotel Neerlandia) en Marloes Beurskens ( o.m. publiciteit voor de VVV ), werden opgenomen in de Confrèrie du Sabre d’ Or. Daarvoor moesten ze eerst de sabreursproef afleggen door met het zwaard de kurk van de flessen te slaan. Hubert Haenen, zijn restaurant is Caveau van de Confrèrie du Sabre d’ Or,  eerde de beide dames hiermee voor hun grote inzet ten behoeve van de gastvrijheid.

Hubert Haenen: Leo Smeijers van l’ Auberge (chateau Neercanne)  een van de beste gastheren van Limburg

Onder de gasten was ook Leo Smeijers, van de Auberge van het Chateau Neercanne die volgens Hubert Haenen als een van de beste,  gastheren van Limburg gezien mag worden.

De toekenning  van de award en de onthulling van het gevelschild was voor restaurant Hubert Haenen ook de start van de viering van het 40 jarige bestaan.

Gepubliceerd: maandag 21 februari 2011

Overige nieuwsberichten