Restaurantgids.nl

Wist u dat Restaurantgids.nl u de keuze biedt uit 17.823 restaurants uit 1.595 plaatsen?

Online reserveren

Op onze website reserveer je snel en eenvoudig via onze koppeling met Couverts.nl!     restaurantgidsrestaurant-nieuwsfacebook-restaurantgids

Nieuws

Het laatste nieuws op culinair gebied! Heeft u tips voor onze redactie? Laat het ons weten.


Nationale Kampioenschappen koken en gastvrijheid 2012

Tijdens de Horecava 2012 van 9 t/m 12 januari 2012 organiseren Koksgilde en Gastvrijheidsgilde wederom de Nationale Kampioenschappen voor koks en gastvrijheid.
Koks strijden om de Gouden Koksmuts voor chef-koks, de Zilveren Koksmuts voor jonge koks en het Gouden Koksmes voor leermeesters-leerlingen.

Voor de gastvrijheid wordt gestreden om de titels Meest gastvrije Gastheer/-vrouw, Meest gastvrije horecabedrijf (Gouden Gastvrijheid Award), Meest gastvrije kastelein en Meest gastvrije receptionist. 

Thema koks: De Nederlandse keuken
In de drie categorieën - NK voor chefkoks, NK voor Leermeester-leerling en NK voor jonge koks tot en met 25 jaar - staat de Nederlandse keuken centraal.
Alle deelnemers dienen een amuse te maken en daarnaast een drie- of viergangen diner.

Kandidaten kunnen meer informatie vinden en zich aanmelden op de website van het Koksgilde: http://www.koksgilde.nl.
De NK voor koks wordt mede mogelijk gemaakt door Nestlé Professional, Rational, Deli XL, VanDrie Group, Wüsthof, Chaud Devant, Ruig, Koppert Cress, Olivier en Figgjo.

NK Gastvrijheid

Aan de finales op het wedstrijdpodium zullen uiteindelijk 3 finalisten deelnemen.
Kandidaten die zich aanmelden worden eerst op basis van het inschrijfformulier en hun schriftelijke motivatie (waarom zij van mening zijn de beste te zijn) door de jury beoordeeld. De jury kiest maximaal zes genomineerden, die in hun bedrijf bezocht zullen worden. Op basis van de rapportages worden door de jury de drie finalisten gekozen. In de bedrijven van de finalisten wordt een video opgenomen.

Deze video's van de finalisten worden vertoond tijdens de finale op het wedstrijdpodium, waarna de finalisten kritisch bevraagd worden door zowel het publiek als de jury.

Kandidaten kunnen meer informatie vinden en zich aanmelden op de website van het Gastvrijheidsgilde: www.gastvrijheidsgilde.nl.


De NK Gastvrijheid wordt mede mogelijk gemaakt door Heineken Nederland, Oud Reuchlin en Boelen, Vrumona, Van Kempen en Begeer, Wijnimport Bart.

Gepubliceerd: maandag 17 oktober 2011

Overige nieuwsberichten