Restaurantgids.nl

Wist u dat Restaurantgids.nl u de keuze biedt uit 17.823 restaurants uit 1.595 plaatsen?

Online reserveren

Op onze website reserveer je snel en eenvoudig via onze koppeling met Couverts.nl!     restaurantgidsrestaurant-nieuwsfacebook-restaurantgids

Nieuws

Het laatste nieuws op culinair gebied! Heeft u tips voor onze redactie? Laat het ons weten.


Internationale uitstraling voor toprestaurant en hotel Bij Jef op Texel

Cabaretier Jochem Myjer zorgt voor knallende heropening

Jef Schuur en Nadine Mögling hebben na een grootscheepse verbouwing Culinaire Verwennerij Bij Jef in Den Hoorn op bijzondere manier heropend. ,,De inrichting en uitstraling zijn nu van een hoog internationaal niveau", aldus de eigenaren. Voorafgaand aan de openingslunch voor talrijke prominenten uit de gastronomie en pers, inspecteerde cabaretier en vervent Texel-ganger Jochem Myjer op geheel eigen wijze Bij Jef.


Sinds 2009 is Bij Jef bekroond met 1 Michelin-ster. In 2011 steeg het restaurant twee punten in GaultMillau en werd Nadine Mögling onderscheiden als beste wijnspijsspecialist van Nederland. Tevens maakte Mögling haar opwachting als gastjurylid in het tvprogramma Topchef. Daarnaast kookte Schuur in Zuid-Afrika met collega's tijdens het WK 2010 in de Culibus voor kansarme kinderen.

Jochem Myjer

Cabaretier, presentator, imitator en acteur Jochem Myjer, is culinair liefhebber en vervent Texelganger. Myjer is momenteel druk bezig met de try-outs voor zijn nieuwe show 'Even Geduld Aub!' (najaar 2011 in première), waardoor hij niet in de gelegenheid was om de officiële handelingen te verrichten. Bij hoge uitzondering heeft Myjer, in samenwerking met Chiem van Houweninge jr., speciaal voor de heropening van Bij Jef een bijzondere videoboodschap gemaakt: 

Unieke Texelse samenwerking

De succesvolle verbouwing is geslaagd dankzij een unieke samenwerking van diverse mensen die op Texel wonen en werken. Louis Uriot van het gelijknamige Architektenburo tekende voor de eigentijdse ontwerpen van het casco met zijn duidelijke signatuur: herkenbaar aan de eenvoud, helderheid en ruimtelijkheid. Binnenhuisarchitect Arie-Pieter Grootjen van Timeless Design werd ingeschakeld als binnenhuisarchitect. Grootjen heeft onder andere een uniek en moeilijk uitvoerbaar idee voor eyecathers samen met betonspecialist Bart Boon uitgewerkt. Daarnaast had Duin Bouwbedrijf bijna de onmogelijke taak om onder zeer grote tijdsdruk de verbouwing te realiseren. Door de moderne technieken, ervaring, flexibiliteit en samenwerking tussen alle partijen zijn ze daarin geslaagd.

Ambitie

De ingrijpende restauratie was volgens Schuur en Mögling noodzakelijk om op topniveau mee te kunnen blijven draaien. ,,We willen doorgroeien en dan is elk detail van belang. In eerste instantie gaat het om de smaak en de kwaliteit van de ingrediënten. Maar ook de entourage is enorm belangrijk. En die was onvoldoende voor het niveau van de gerechten en de service die wij nastreven", aldus Schuur. Het nieuwe interieur is licht van kleur en voorzien van veel natuurlijke materialen. De tafels zijn voorzien van zijden tafellinnen en de stoelen hebben Schuur en Mögling zelf in Italië uitgezocht en zijn uniek in Nederland. Verder is het bedrijf uitgebreid met een lichte serre die gebruikt wordt als aperitiefruimte en hotellounge. Op de eerste verdieping zijn acht luxe hotelsuites gerealiseerd.

Quality Lodgings

Culinaire Verwennerij Bij Jef is vanaf 1 juni aangesloten bij Quality Lodgings. QL is een collectie van kleinschalige en authentieke kwaliteitshotels in Nederland, België en op de Antillen, waar culinair genieten en overnachten samengaan. Bekende leden zijn onder andere: Librije's Hotel (Zwolle), Merlet (Schoorl), De Lindenhof (Giethoorn), The Dylan (Amsterdam), Inter Scaldes (Kruiningen) en Oud Sluis (Sluis).

Gepubliceerd: maandag 11 juli 2011

Overige nieuwsberichten