Restaurantgids.nl

Wist u dat Restaurantgids.nl u de keuze biedt uit 17.828 restaurants uit 1.595 plaatsen?

Online reserveren

Op onze website reserveer je snel en eenvoudig via onze koppeling met Couverts.nl!



     restaurantgidsrestaurant-nieuwsfacebook-restaurantgids

Nieuws

Het laatste nieuws op culinair gebied! Heeft u tips voor onze redactie? Laat het ons weten.


Ondanks bommelding Nederland voor derde keer achter elkaar Europees Kampioen.

Het Koksgilde doet 2 jaarlijks mee aan de World Chefs Challenge, de

wereldkampioenschappen voor chef-koks, die door de World Association of Chefs

Societies, die bijna 10 miljoen koks vertegenwoordigd in 93 landen, wordt

georganiseerd.

Guido Panjer en assistent Tom Lamers hebben deelgenomen aan de Europese

voorronden voor deze Challenge. Guido werd Europees Kampioen.

De World Chefs Challenge wordt voor de derde keer georganiseerd.

De eerste keer werd Toine Smulders, chef-kok Villa Copera in Tolkamer, Europees kampioen

en later wereldkampioen. In de tweede editie werd Wim Klerks, Chef-kok Les Jumeuax in

Bennebroek eerst Europees kampioen en daarna tweede in de Chefs Challenge.

Guido Panjer zal samen met Tom Lamers komend voorjaar optreden op de WACS

Foto 1: Waldrik Kremer, Chef d'équipe Koksgilde Nationaal Team, Guido Panjer, Tom Lamers, Wynand Vogel, internationaal jurylid en erelid van de WACS.

wereldkampioenschappen koken voor chef-koks in Daejeon in Zuid-Korea, waar de strijd word aangegaan met de winnaars van de andere continenten

 

Panjer geeft les op het Friesland College in Leeuwarden. Hij moest het in Boedapest

opnemen tegen zeven andere topkoks uit onder meer Roemenie, Tsjechië, Oostenrijk en

Hongarije. De opdracht was het maken van een driegangen diner voor acht personen in 4

uur. De opdracht was het verwerken van Japans rundvlees/Heilbot/Aardbeien

Guido Panjer is een echte wedstrijdspecialist. Hij heeft op de Horecava 2008 de Gouden

Koksmuts gewonnen. Panjer bleek de beste kok tijdens deze prestigieuze kookwedstrijd.

Ook maakt hij deel uit van het Koksgilde Nationaal Team, dat de afgelopen jaren tal van

internationale topprijzen heeft gewonnen.

 

Tom Lamers, werkzaam bij de Bokkedoorns** in Overveen is ook geen onbekende in wedstrijdland. Hij won begin dit jaar Het Zilveren Koksmes, de prijs voor de nationaal kampioen voor jonge koks.

Foto 2: Wynand Vogel, Guido Panjer, Tom Lamers, Waldrik Kremer

Tijdens de prijsuitreiking op 21 november was er een bommelding waardoor het hele complex ontruimd moest worden. Na dit incident werd de winnaar pas bekend gemaakt.

Gepubliceerd: woensdag 23 november 2011

Overige nieuwsberichten