Restaurantgids.nl

Wist u dat Restaurantgids.nl u de keuze biedt uit 17.823 restaurants uit 1.595 plaatsen?

Online reserveren

Op onze website reserveer je snel en eenvoudig via onze koppeling met Couverts.nl!     restaurantgidsrestaurant-nieuwsfacebook-restaurantgids

Nieuws

Het laatste nieuws op culinair gebied! Heeft u tips voor onze redactie? Laat het ons weten.


Theo van Rensch nieuwe president Koksgilde

SVH Meesterkok Theo van Rensch, voorheen 10 jaar  chef-kok-ondernemer en momenteel docent aan ROC van Amsterdam, is in de ledenvergadering van 16 april unaniem gekozen tot president van het Koksgilde.
Hij volgt SVH Meesterkok Paul Fagel op, die 8 jaar president is geweest en tot erelid van het Koksgilde is benoemd.

Theo van Rensch: "Ik ben er reuze trots op Paul te mogen opvolgen. Eigenlijk vind ik dat het Koksgilde dé koksvereniging moet zijn voor alle koks in Nederland, van leerling tot en met meesterkoks. Daar wil ik de komende jaren aan werken. Ook wil ik graag de groei die het Koksgilde de laatste jaren heeft gerealiseerd in aantal leden sterk doorzetten. Over een paar jaar 4000 leden is het doel".

Paul Fagel: "Ik heb bij mijn aantreden gezegd dat ik niet eerder zou vertrekken dan dat het Koksgilde het aantal van 2500 leden heeft bereikt. We hebben er nu meer dan 2700. Ik ben 69 en draag heel graag mijn functie over aan een jongere chef, die zijn tijd en energie wil stoppen in het verder brengen van dit mooie gilde, waar ik graag ambassadeur van blijf. Ik ben erg trots op het bestuur van het gilde, dat werkelijk heel hard werkt om het de leden naar de zin te maken".
 
De ledenvergadering heeft ook vier nieuwe bestuursleden gekozen: Toine de Rooy als vice president en Gerton Dimmedal, Hans Everse en Perry Schreijer als bestuurslid. Daarmee is een sterke verjonging in het bestuur gerealiseerd. Theo Pieper is herkozen als bestuurslid om zijn kennis en activiteiten over te dragen aan nieuwe en bestaande bestuursleden.
Tijdens de vergadering zijn de resultaten bekend gemaakt van een enquête onder de leden van het Koksgilde. 566 leden hebben gereageerd. De tevredenheid van de leden over het Koksgilde, zowel qua beleid als activiteiten, is goed te noemen: gemiddeld een 7,7.

Het Koksgilde is de grootste vereniging van koks in Nederland en is in 10 jaar tijd gegroeid van 1100 naar ruim 2700 leden. De laatste drie jaren met 20% per jaar. 40% van de leden is beneden de 30 jaar. Meer informatie is te vinden op www.koksgilde.nl.

Foto nieuwe bestuursleden: vlnr boven Perry Schreijer, Toine de Rooy, Hans Everse en Theo van Rensch, zittend Gerton Dimmedal.
 

Gepubliceerd: woensdag 18 april 2012

Overige nieuwsberichten