Restaurantgids.nl

Wist u dat Restaurantgids.nl u de keuze biedt uit 17.823 restaurants uit 1.595 plaatsen?

Online reserveren

Op onze website reserveer je snel en eenvoudig via onze koppeling met Couverts.nl!     restaurantgidsrestaurant-nieuwsfacebook-restaurantgids

Nieuws

Het laatste nieuws op culinair gebied! Heeft u tips voor onze redactie? Laat het ons weten.


Kranenborg terug in de keuken

Robert Kranenborg, bogend op een lange carrière in de haute cuisine en nu een van de presentatoren van het RTL-programma Topchef, staat op zaterdag 17 maart centraal tijdens een speciale avond in restaurant Bolenius in Amsterdam. Uit de keuken komt dan een aantal gerechten uit de boeiende loopbaan van de 61-jarige chef die hoogtijdagen beleefde bij onder meer het Brusselse restaurant La Cravache d’Or (**),
het Haagse Corona (*), La Rive (**) in het Amstel Hotel, zijn eigen restaurant Vossius (*) in Amsterdam en bij Le Cirque (*) in Scheveningen. “We zullen een mooi menu met ‘gouwe ouwe’-gerechten presenteren”, aldus een enthousiaste Kranenborg die er zich op verheugt op deze wijze de handen weer eens uit de mouwen te kunnen steken. Hij doet dat overigens samen met een aantal oud-leerlingen van hem die inmiddels ook topposities bekleden. “Er zijn zoveel mooie creaties die het verdienen om weer eens gepresenteerd te worden. Ik vind het geweldig om die nu weer eens te bereiden.” Vanzelfsprekend zullen de gangen die avond begeleid worden door topwijnen.

Het idee komt voort uit de vriendschappelijke band die Kranenborg onderhoudt met zijn ‘laatste chef’ Luc Kusters en zijn neef Xavier Giesen, samen de eigenaren van Bolenius.

Tijdens deze bijzondere avond zal Ramona van Zweden, presentatrice van de serie ReceptenVanTopchefs.nl, de eerste dvd’s van de Special Edition Kranenborg - Kusters aan beide heren uitreiken. Valderrama’s Fred ten Kroode, een van de producenten van de dvd: “Normaalgesproken duren de films van de gerechten van bekende chefs tussen de vijf tot maximaal tien minuten, maar het samenspel tussen Kranenborg en Kusters was dusdanig boeiend en leerzaam, dat wij hebben besloten om de gefilmde gerechten van dit illustere duo voor een keer in hun originele opnameduur weer te geven.
Dit resulteerde in meer dan twee uur kijkplezier.”

Gasten krijgen gedurende deze bijzondere Kranenborg-avond meer dan tien zeer bijzondere gerechten en amuses voorgeschoteld en de prijs is daarbij zo scherp mogelijk gehouden (€ 199,- per persoon, all-in). Vanaf maandag 27 februari kan per e-mail gereserveerd worden bij Bolenius onder vermelding van ‘Kranenborg-avond’, info@bolenius-restaurant.nl (020) 404 4411.
Na afloop van het diner krijgen alle gasten de genoemde dvd mee naar huis.

U kunt hier op klikkken voor een voorproefje van de kunsten van
Robert Kranenborg en Luc Kusters.

Gepubliceerd: vrijdag 2 maart 2012

Overige nieuwsberichten