Restaurantgids.nl

Wist u dat Restaurantgids.nl u de keuze biedt uit 17.823 restaurants uit 1.595 plaatsen?

Online reserveren

Op onze website reserveer je snel en eenvoudig via onze koppeling met Couverts.nl!     restaurantgidsrestaurant-nieuwsfacebook-restaurantgids

Nieuws

Het laatste nieuws op culinair gebied! Heeft u tips voor onze redactie? Laat het ons weten.


Cursus Verklaring Sociale Hygiëne nu online via e-Learning


Met de presentatie van de online cursus Sociale Hygiëne zet e-Learning à la carte een nieuwe stap in de opleiding van horecamedewerkers en personeel in slijterijen, verzorgingshuizen en (sport)kantines.
Doel van de nieuwe cursus is leidinggevenden in bedrijven die alcoholhoudende dranken verkopen of serveren voor te bereiden op het wettelijk verplichte horeca examen voor het verkrijgen van de Verklaring Sociale Hygiëne.
 
De introductie vindt plaats tijdens de Strand- en Terrasbeurs 2011, aanstaande dinsdag 1 november in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee.  Dit jaarlijkse evenement wordt georganiseerd door Strand Nederland.
 
Sociale hygiëne betekent met elkaar rekening houden, het hebben van respect voor elkaars lichamelijke en geestelijke gezondheid en het aanvaarden van elkaars waarden en normen.
De ondernemer, de bedrijfsleider en de leidinggevenden van een bedrijf zijn verantwoordelijk voor de veiligheid en het welzijn van de gasten en cliënten. Zij worden geacht op de juiste manier om te kunnen gaan met alcohol-, gok-, en drugsverslaving. In de online cursus Sociale Hygiëne wordt men daarvoor opgeleid.
 
Na de wetswijzigingen van de Drank- en Horecawet gaat het toezicht op de Drank- en Horecawetvergunningen over van de nVWA naar de gemeenten en kunnen bestuurlijke boetes worden opgelegd wanneer bedrijven onvoldoende leidinggevenden in dienst hebben die beschikken over de Verklaring Sociale Hygiëne. Het toezicht zal dus directer en strenger worden.
 
e-Learning à la carte biedt nu een online cursus waarmee men zich snel, doelmatig en goedkoop kan voorbereiden op het examen voor de Verklaring Sociale Hygiëne.
De cursus bestaat uit 8 hoofdstukken waarin alle relevante onderwerpen voor het examen worden behandeld. De cursist volgt de online cursus in eigen tempo via internet achter de eigen PC. Het MemoTrainer systeem bepaalt aan welke onderwerpen de cursist aandacht moet besteden om het doel te bereiken. Er wordt feedback en inzicht gegeven in de voortgang van het kennisniveau. Dagelijks kan met het beantwoorden van vragen worden geoefend. Hiervoor zijn ruim 800 vragen beschikbaar.
 
De cursuskosten zijn € 148,= (incl. BTW)
 
Meer informatie en een demo zijn beschikbaar op www.e-learningalacarte.nl/socialehygiene.html

Gepubliceerd: woensdag 2 november 2011

Overige nieuwsberichten