Restaurantgids.nl

Wist u dat Restaurantgids.nl u de keuze biedt uit 17.823 restaurants uit 1.595 plaatsen?

Online reserveren

Op onze website reserveer je snel en eenvoudig via onze koppeling met Couverts.nl!     restaurantgidsrestaurant-nieuwsfacebook-restaurantgids

Nieuws

Het laatste nieuws op culinair gebied! Heeft u tips voor onze redactie? Laat het ons weten.


Koppert Cress producten officieel EHEC-vrij

Woensdagmiddag 8 juni 2011 ontving Rob Baan, eigenaar van Koppert Cress de uitslag van een aantal testen die het bedrijf heeft laten uitvoeren met betrekking tot de EHEC bacterie.
Alle uitslagen bleken negatief, dus geen enkele besmetting. Dit werd donderdag 9 juni 2011 bevestigd door de testuitslagen van de VWA.
Hoewel geen verrassing, was het toch een opluchting dat nu ook officieel is vastgesteld dat de cressen van Koppert Cress niet alleen op de meest schone en voedselveilige manier worden geteeld, maar dat alle inspanningen die het bedrijf zich getroost, ook resulteren in een volkomen voedselveilig product.

 

Een copie van de analyserapporten van laboratorium Groen Agro Control en/of de VWA zijn op aanvrage beschikbaar.

 

Meer over de manier waarop Koppert Cress werkt aan een voedselveilig product vindt u op onderstaande link.

 

 

http://benelux.koppertcress.com/news/koppert-cress-producten-officieel-ehec-vrij

Waarom Cressen geen Kiemgroenten zijn

Cressen zijn geen kiemgroenten. De vaak verwarrende naamgeving Spruit- en Kiemgroenten wordt door de Duitse overheid, het Productschap en vertaalprogramma’s vaak verkeerd vertaald.
 
Cressen zijn, net als Tuinkers (Garden Cress) heel jonge, levende plantjes die met hun wortels in een bakje op een voedingsbodem staan. Eigenlijk zijn Cressen een heel vroeg te oogsten groente. Elk bakje heeft zijn eigen plaats op de teelttafels en wordt daarop individueel geteeld. De Cressen worden tegenwoordig op smaak geselecteerd uit heel veel soorten groenten en kruiden en op de meest moderne en hygienische manier geteeld. Cressen worden wereldwijd verkocht met de Gastronomie als eindgebruiker. Professionele chefkoks weten de weg naar de Cressen goed te vinden.
 
Spruit- en kiemgroenten zoals Alfalfa en Tauge worden geteeld in roterende vaten, containers en groeicellen. In deze teelt is het zaadje in zijn kiemstadium het eigenlijke product. Deze techniek bestaat al duizenden jaren en geeft zeer gezonde en smaakvolle producten. De zaden zijn eetbaar en in het kiemproces komen er allerlei gezonde anti-oxidanten vrij. Vandaar dat het eten van kiemgroenten zo populair is. Veel kiemgroenten worden via supermarkten en via de horecagroothandel verkocht. Maar ook de industrie maakt graag gebruik van Tauge.

Minister Verhagen dol op cressen

Vrijdagmiddag 10 juni, nam minister Verhagen van EL&I, een cheque in ontvangst voor een kookworkshop samen met staatssecretaris Bleeker en hun beider echtgenotes. Eerder deze week beweerde Bleeker, dat hij cressen niet kende en dat deze slechts ter decoratie op een bord lagen. Verhagen beloofde Bleeker bij te praten over de waarde en gebruik van de smaakvolle micro-groenten. De cheque werd overhandigd door het team van cressenkweker Koppert Cress, dat werd versterkt door een zestal kwaliteitskoks, waaronder Moshik Roth van het Brouwerskolkje in Overveen.

Verhagen, die enkele weken geleden met zijn 10 Top Teams nog te gast was bij het Monsterse bedrijf, was bereid om tussen de ministerraad en een belangrijke presentatie voor buitenlandse en koninklijke gasten de delegatie van Koppert Cress te woord te staan. Gedurende de actie deelden medewerkers van Koppert Cress, cressen uit aan voorbijgangers, die de smaak van deze micro-groenten zeer konden waarderen.

Bij de actie waren koks als Moshik Roth, Patrick Kelder, Marco Westmaas, Yuri Verbeek en Marko Karelse aanwezig. Andere top chefs uit het hele land betuigen Koppert Cress steun met de huidige situatie. Allen geven aan volledig vertrouwen te hebben in de producten van het Westlandse bedrijf.

Koppert Cress levert geen spruit- of kiemgroenten, maar heeft zich volledig gespecialiseerd in cressen.

Gepubliceerd: vrijdag 10 juni 2011

Overige nieuwsberichten