Restaurantgids.nl

Wist u dat Restaurantgids.nl u de keuze biedt uit 17.823 restaurants uit 1.595 plaatsen?

Online reserveren

Op onze website reserveer je snel en eenvoudig via onze koppeling met Couverts.nl!     restaurantgidsrestaurant-nieuwsfacebook-restaurantgids

De Culibus

De Culibus van JRE steunt zieke kinderen.    

De Culibus is een initiatief van de Jeunes Restaurateurs d’Europe in Nederland, ondergebracht in de Stichting Culibus. Met een enorme VIP-bus annex sterrenrestaurant-op-wielen willen de Jeunes Restaurateurs d’Europe (JRE) straks langs kinderziekenhuizen, achterstandswijken en andere plaatsen rijden waar kinderen een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

De kinderen krijgen daar een “sterrenmaaltijd” voorgeschoteld. Niet met truffels en ganzenlever, maar bijvoorbeeld wel met een zelfgemaakte kroket of crêpe met mango-coulis. JRE wil de kinderen verwennen die iets tekortkomen en tegelijkertijd de aandacht vestigen op goed eten en de rol van JRE daarin. De Culibus wordt een moderne en trendy touringcar, volledig ingericht als mobiele JRE topkeuken.

De Culibus wordt verhuurd aan bijvoorbeeld het bedrijfsleven terwijl de opbrengst van de huur gedoneerd wordt aan het goede doel. De Culibus kan op deze wijze ieder evenement opwaarderen met de culinaire kwaliteiten van de Jeunes Restaurateurs d’Europe - Nederland op locatie van de huurder, inclusief de chefs en equipes van JRE.

Doelstelling van de Stichting Culibus is het om niet en op locatie verstrekken van gezonde en voedzame maaltijden aan jongeren, die daaraan vanwege sociale, culturele en/of economische redenen behoefte hebben en het verrichten van al hetgeen met vorenstaande verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn.

Kijk voor meer informatie op de site van de Stichting Culibus.