Restaurantgids.nl

Wist u dat Restaurantgids.nl u de keuze biedt uit 17.823 restaurants uit 1.595 plaatsen?

Online reserveren

Op onze website reserveer je snel en eenvoudig via onze koppeling met Couverts.nl!     restaurantgidsrestaurant-nieuwsfacebook-restaurantgids

Alliance gastronomique

De Alliance Gastronomique is een samenwerkingsverband van vakkundige, gedreven en creatieve cuisiniers en restaurateurs van 33 vooraanstaande restaurants in Nederland en België. De vereniging heeft als doel het bevorderen van de gastronomie in het algemeen en in Nederland en België in het bijzonder.

De Alliance Gastromonique is het onbetwiste kwaliteitsmerk voor culinaire beleving op het hoogste niveau, zowel op het gebied van spijs, wijn als gastvrijheid, zonder dat de identiteit van de individuele restaurants wordt aangetast.

Het samenwerkingsverband werd in 1967 opgericht door negentien Nederlandse restaurateurs in reactie op de destijds op verontrustende wijze om zich heen grijpende smaakvervlakking, een te kort schietende vakopleiding en een gebrek aan culinaire kwaliteitsproducten. Een vernieuwend en voor Nederland ongekend initiatief. Nederland stond immers niet bekend om zijn hoogstaande eetcultuur. Vooral de snackbar en het eenvoudige restaurant waren populair. Eten op culinair niveau zoals in België en Frankrijk stond nog in de kinderschoenen en was voor het grootste deel van de bevolking een echte bijzonderheid.

Dat de samenwerking een succes was, had alles te maken met de vernieuwende visie, het geloof en doorzettingsvermogen van de initiatiefnemers. Inmiddels bestaat de Alliance Gastronomique 41 jaar en is daarmee het langst bestaande culinaire samenwerkingsverband in Europa.

Zoek een Alliance Gastronomique restaurant in deze gids!