Restaurantgids.nl

Wist u dat Restaurantgids.nl u de keuze biedt uit 17.823 restaurants uit 1.595 plaatsen?

Online reserveren

Op onze website reserveer je snel en eenvoudig via onze koppeling met Couverts.nl!     restaurantgidsrestaurant-nieuwsfacebook-restaurantgids

Restaurant De Kaap

Adres:Wijk 1 - nr. 5, 8321EK   UrkE-mail:
Telefoon: 0527-681509Website: www.restaurantdekaap.nl

Restaurant De Kaap

Al vele jaren is Visrestaurant De Kaap een begrip in binnen- en buitenland. Naast vele beroemdheden mogen we ieder jaar weer duizenden gasten verwelkomen uit diverse landen. En dat is niet zonder reden. Ons restaurant onderscheidt zich door kwaliteit en service. De vis wordt dagvers aangevoerd vanaf de Urker visafslag, die een steenworp verwijderd is. Ons doel is het iedereen naar de zin te maken!


Wij bieden een (h)eerlijke maaltijd met vaak traditionele Urker producten. Restaurant De Kaap bevindt zich direct naast de oude vuurtoren en op directe loopafstand van het strand. Urk biedt daarnaast voor elk wat wils zodat U zich niet hoeft te vervelen. Wilt u blijven slapen, dan hebben we daar ook faciliteiten voor.


In het restaurant vindt u Urk terug in allerlei antieke scheepsornamenten, schitterende flora en nostalgische scheepsmodellen. Terwijl de openhaard knus knappert kunt u een blik werpen op onze collectie van eeuwenoude klederdracht van diverse vissersdorpen rondom het IJsselmeer. Natuurlijk ontbreekt onze eigen, karakteristieke klederdracht niet.


Restaurant De Kaap is het gehele jaar geopend. Met uitzondering van eerste en tweede kerstdag en oud- en nieuwjaardag. Ons menu is uitgebreid en verrassend. Of het nu een verrassende vegetarische maaltijd, verse visschotel of een goed stuk vlees betreft, onze koks verstaan hun vak!


Ons bekendste menu-item is wellicht onze "Ode aan Braks". Deze overheerlijke visschotel bestaat uit gebakken schol, knisperende verse slibtong, visfilet en een vierde vissoort. Uiteraard geserveerd met groenten, rauwkost, gebakken aardappelen of friet en ravigotesaus. En... u kunt zoveel eten als u wilt!!


Ook voor blinde- en slechtziende mensen hebben wij een menukaart klaar liggen in braille en grootletter, ...een kleine moeite. En wat dacht u van onbeperkt (ja echt!) schol of slibtong eten? Of heekfilet of zeewolf, of wat dacht u van snoekbaars?


Op Urk houden de mensen niet alleen van vis, vlees mag er ook wezen. Daarom bieden wij u meesterlijke vleesschotels. Onze varkenshaas is in wijde omtrek bekend! Het beste van land en zee op ons menu!


Terwijl de kaarsen branden, de wijn flonkert in de glazen en zachte muziek klinkt kunt u genieten van een onvergetelijk uitzicht over de oude Zuiderzee. Op het terras of binnen in het restaurant kunt U genieten van het goede der aarde, zoals dat eigenlijk alleen maar kan op Urk!


Tevens kunt u bij ons terecht voor diverse arrangementen, voor grotere groepen waarbij u zelf samen met de kok uw menu samen kan stellen.


Algemeen

Gastheer/vrouwHakvoort

Openingstijden

Openingstijden:Restaurant vanaf 08:00. Keuken vanaf 12:00.

Keuken

ChefkokOost & Sloothaak
3-gangenmenu20-25

Kenmerken

BijzonderhedenGrill

Restaurants in de buurt (500 m.)

Ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen bij dit restaurant.

Deel uw ervaring met anderen

Beoordeling

Eten & drinken:
0.0
Service:
0.0
Sfeer:
0.0
Prijs / kwaliteit:
0.0


Zelf beoordelen

Eten & drinken
Service
Sfeer
Prijs / kwaliteit